sex nasilstvo cover

Вашій увазі пропонується видання Українського фонду «Благополуччя дітей», підготовлене спільно із фахівцями науково-дослідної лабораторії розвитку дитини Інституту психології та соціальної педагогіки Київського університету імені Бориса Грінченка. Найважливіша інформація, яка міститься в ньому, стосується того, які ситуації та сигнали повинні викликати нашу тривогу, до кого можна звертатися за порадою або допомогою та куди треба повідомляти про випадки використання.

У даній публікації використано матеріали публікацій «Jak chronić dzieci przed wykorzystywaniem seksualnym?», «Pomoc dzieciom wykorzystywanym seksualnie» партнерської організації Nobody’s Children Foundation (Польща), а також матеріали міжнародної організації ECPAT International, Всеукраїнського громадського центру «Волонтер» та інших міжнародних і національних організацій.

Підготовка та видання матеріалів здійснені Українським фондом «Благополуччя дітей» в рамках проекту «Дитинство без насильства – покращення системи захисту дітей у Східній Європі» у партнерстві з Nobody’s Children Foundation (Польща) за фінансової підтримки OAK Foundation. Видання буде корисним для практичних психологів, соціальних педагогів, спеціалістів со- ціальних служб, а також для всіх, хто працює у сфері попередження насильства над дітьми.